Voorkom dat ze faket

0

Bezorg jij vrouwen een orgasme of faken ze? Laat je niet langer voor de gek houden en voorkom dat ze doet alsof.

Je denkt misschien dat je sexleven goed is, maar toch blijkt dat veel vrouwen hun orgasme wel eens faken. Schrik niet, dit percentage loopt volgens een onderzoek van de Temple University in Pennsylvania op tot wel 60 procent.  Redenen om te faken zijn: een eind willen maken aan de vrijpartij, onzekerheid over de eigen sexuele prestaties, de opwinding willen verhogen of de partner niet willen krenken.

Jij hebt er juist veel baat bij als een vrouw wél een orgasme krijgt. Zo wordt ze minder onzeker en zal ze steeds meer initiatief durven tonen bij het spel. Doordat ook zij klaarkomt zal ze bovendien eerder en vaker zin hebben in sex. En ten slotte: haar vagina is bij echte opwinding strakker door de gezwollen schaamlippen en wanneer ze komt, trekken haar spieren ritmisch samen – dit is voor jou ook erg lekker.

Zo herken je dat ze faket

Meestal heb je door goed ‘acteerwerk’ niet door dat een vrouw faket. Vijf tekenen die er volgens sexuologen Henriëtte Schoones en Marieke Reijmers op wijzen dat ze faket:

  • Haar hartslag en ademhaling gaan niet dubbel zo snel.
  • Haar pupillen zijn niet verwijd door oxytocine (een neurotransmitter die vrijkomt bij een vrouwelijk orgasme).
  • Ze heeft geen rode wangen en/of opgezwollen, donkerder gekleurde clitoris en schaamlippen, veroorzaakt door een verhoogde doorbloeding.
  • Haar vagina is niet vochtig.
  • De bekkenbodemspieren trekken niet ritmisch samen (dit kun je voelen én zien).

De oplossing

Het probleem is volgens de sexuologen goed op te lossen omdat het in de meeste gevallen gaat om het vinden van de juiste stimulatie. Praat erover op een moment dat je niet met sex bezig bent en leg de nadruk niet op het krijgen van een orgasme. Stel haar op haar gemak. ‘Vraag wat haar opwindt, of ze aan solosex doet en dan wel tot een hoogtepunt kan komen. Vertel haar ook dat je niets liever wilt dan dat zij ook geniet van sex,’  adviseert Schoones. ‘Laat vooral merken dat het voor jou niet lang genoeg kan duren en haar graag verwent,’ voegt Reijmers eraan toe.
Een vrouw is vaak meer bezig met de man in plaats van zich op haar eigen lichaam te focussen. ‘Maar weinig vrouwen komen klaar door penetratie zonder directe stimulatie van de clitoris,’ zegt Reijmers. Schoones is specifieker: ‘Vrouwen hebben gemiddeld een halfuur aan adequate clitorale stimulatie nodig om tot een orgasme te komen.’ Neem er dus de tijd voor!

Door: Nathalie Pérez

Voorkom dat ze faket – menshealth.nl

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *