Neem haar mee naar buiten

0

Buitenlucht geeft je niet alleen meer zuurstof, het is ook goed voor je seksleven. Je houdt seks spannend, ook in een jarenlange relatie.

Het maakt niet uit waar je het doet. Stiekem in de zee op vakantie, op een dekentje in het park tussen het hoge gras of op een afgelegen plek in het bos waar de nu volle bomen en struiken goed dienen als afscherming.

Verandering van spijs doet eten

Buitenseks kan volgens seksuoloog Ilaniek Zantingh positieve spanning creëren in je seksleven. ‘Je verlaat je dagelijkse sleur doordat je iets doet wat je normaal niet (snel) doet. In een nieuwe omgeving ben je samen weg van verantwoordelijkheden dus word je hierdoor minder afgeleid. De prikkels zijn nieuw en beleef je daarom intenser, wat het makkelijker maakt om je er op te richten.’ De kans dat je betrapt kunt worden kan het spannender maken maar voor sommigen kan dit ook voor afleiding zorgen. Vrouwen zijn sowieso sneller afgeleid. De seksuoloog licht dit toe met een experiment: Een blokje kaas werd naast een parend muizenstel gelegd. Het mannetje ging gewoon door maar het vrouwtje ging op de kaas af.

3 tips van de seksuoloog:

  • Kies samen de plek waar je je veilig en goed voelt, want dan kun je pas optimaal ontspannen en elkaar opwinden.
  • Mijd prestatie- of doelgericht seksueel contact, dit veroorzaakt faalangst en teleurstellingen.
  • Geniet van het moment zelf, je kunt je beter op elkaar focussen en aandacht geven.

Door: Nathalie Pérez

Neem haar mee naar buiten – menshealth.nl

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *